Overslaan en naar de inhoud gaan
ICT
10 mrt 2023

De tijd staat niet stil en dat geldt evengoed voor de meeting- en eventsector. Als officieel congresbureau van de stad Brugge zit Visit Bruges Convention Bureau er met zijn neus bovenop. We zetten enkele interessante nieuwigheden en opvallende trends voor u op een rijtje.

Hybride is de nieuwe norm

De coronacrisis dwong bedrijven om events om te bouwen naar online meetings. Opleidingen werden webinars, productvoorstellingen gebeurden via streaming en teammeetings via… Teams. Ondertussen mogen we – godzijdank – elkaar opnieuw in levende lijve ontmoeten. Toch blijft het digitale luik ingeburgerd. 

Fysiek en online ondersteunen en versterken elkaar. Daarmee zijn hybride events de nieuwe norm. Logisch ook, ze combineren de flexibiliteit en het bereik van een virtueel evenement met de interactie en menselijke connectie van een fysiek event. Zo voegt u het beste van 2 werelden samen. Maar natuurlijk gaat niets boven Brugge echt zien en beleven!

Technologie speelt een belangrijke rol

Op een hedendaags businessevent is technologie niet meer weg te denken. En dan hebben we het niet enkel over een groot scherm waar u iets op presenteert of over piekfijn geluid en belichting. De moderne technologie geeft u heel wat mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan:

  • een VR-experience voor bijvoorbeeld productdemonstraties
  • een chatbot die vragen van bezoekers beantwoordt, enquêtes afneemt of aankondigt dat de volgende spreker komt
  • een app voor uw event waar u praktische info deelt en interactie mogelijk maakt

Eco-friendly organiseren

Festivals kiezen voor herbruikbare bekers en take-away komt steeds vaker in kartonnen verpakkingen. Die trend zet zich ook door in het professionele segment. Wedden dat uw gasten het appreciëren als u ervoor kiest uw congres eco-friendly te organiseren? Dat begint al met kleine dingen, zoals lokale partners om de footprint van uw event te verkleinen, digitale uitnodigingen, een minimum aan afval en recycleerbare of herbruikbare decoratie. In Brugge kiest u ook gemakkelijk voor een milieuvriendelijke locatie, zoals Green Key hotels, of serveert u een plantaardig menu aan uw gasten.

Het zijn kleine ingrepen met een grote impact. Ook met sociaal engagement scoort u heel wat goodwill van uw publiek. Steunt u een goed doel of zet u bijvoorbeeld een maatwerkbedrijf in voor de opbouw? Say it loud and proud.
 

Bijwonen maakt plaats voor beleven

U wilt uw bedrijfsevenement echt memorabel maken en een oprechte, diepe connectie tussen uw bezoekers en uw boodschap creëren? Dat doet u onder meer met een totaalbeleving, die verder gaat dan een speech en een lunch. Denk effectief aan elk zintuig. Heerlijke geuren uit de keuken, aangename beklede stoelen voor een huiselijk gevoel of een aankleding die de ogen steelt? Zo klopt het plaatje perfect.

Gelegenheid om data te verzamelen

Maak handig gebruik van uw event om data te verzamelen over de deelnemers. Wat vinden ze belangrijk? Hoe ervaren ze uw congres of meeting? Wat raden ze aan voor een volgende editie? Het levert waardevolle info op om uw eigen diensten en/of producten te verbeteren. Zo wordt uw return on investment hoger.

Contact us

Contacteer ons

Deze trends ook op uw event in de praktijk brengen?