Overslaan en naar de inhoud gaan
JanDHondt_1549
08 mrt 2023

Al gehoord van bleisure? Als u regelmatig reist voor het werk, doet u het misschien al zonder dat u de term kent. Hoog tijd om deze nieuwe trend in de bedrijfswereld even voor te stellen.

Wat is bleisure?

Bleisure is een samentrekking van de Engelse termen Business en Leisure. De term staat voor een nieuwe trend in zakenreizen. Aan uw zakenreis koppelt u dan een funfactor. De grenzen tussen privé en werk vervagen, dus waarom zou u niet van uw bestemming genieten terwijl u er bent?

Bleisure in de praktijk

Bleisure is vooral een kwestie van slim plannen. Het gaat van een nuttige invulling van vrije uren waarin u snel enkele trekpleisters meepikt tot enkele dagen echte vakantie die u aan uw businesstrip plakt. Nog leuker wordt het als uw partner, familie of vrienden meereizen. Al hangt de drang naar bleisure af van de locatie. Hoe aantrekkelijker de bestemming, hoe meer u geneigd zal zijn om die te gaan verkennen.

Hoe geeft u uw meeting of conferentie een gezonde dosis bleisure?

Als u een meeting of conferentie organiseert, is het een goed idee om in het programma voldoende vrije tijd en ontspanningsmomenten te voorzien. Een ontspannen en gelukkig publiek heeft meer aandacht voor uw zakelijke boodschap. Bovendien vormen die vrijetijdsactiviteiten de ideale setting voor het uitbouwen van sociale contacten. Dat zijn 2 vliegen in 1 klap.

Bleisure in Brugge

Wilt u inzetten op bleisure, dan is de historische binnenstad van Brugge zeker een troef. Het is erg eenvoudig om activiteiten zoals een rondrit met de paardentram of een bezoek aan één van de vele musea of aan een brouwerij te plannen in uw event.

Hou bij de keuze van de activiteiten rekening met uw publiek. Misschien is het goed om uw bezoekers zelf de keuze te laten tussen enkele mogelijkheden? Denk aan sport, avontuur of cultuur voor een breed publiek. Brugge biedt als toeristische trekpleister een brede waaier van activiteiten die uw bezoekers zeker zullen bekoren. Lokale PCO’s en DMC’s helpen u graag verder.

Contact us

Contacteer ons

Bleisure-ideeën op maat van uw doelpubliek?