Gastronomie

Topgastronomie, van lokale fastfood tot sterrenkeuken

De Bourgondiërs wisten het al. Brugge is dé foodie bestemming bij uitstek. Goed voor een uniek en zeer gevarieerd aanbod. Van een record aantal bekroonde sterrenzaken en authentieke bruine kroegen over wereldbefaamde ijsjesbars en hippe lunchplekken tot originele brunchadressen en fancy cocktailbars. Of van een discrete zakenlunch aan een chef’s table tot een imposante walking diner voor honderden genodigden. Brugge smaakt altijd naar meer.

De Brugse chefs en cateraars kennen de historische locaties als hun broekzak en velen koken bewust duurzaam en lokaal. Logisch dus dat het Junior Chamber International (JCI) voor haar Europese Conferentie in 2022 resoluut voor Brugge kiest. Het thema van de conferentie, ‘Food for generations’, sluit naadloos aan bij de activiteiten van de Brugse restaurants. De regio bulkt bovendien van bedrijven die inzetten op innovatie in landbouw, visserij, voedselproductie en -verwerking.

Ook op KookEet, de jaarlijkse hoogmis voor foodies, wordt getoverd met lokale ingrediënten. Elk jaar opnieuw een voltreffer, goed voor een lange culinaire ontdekkingsreis op hoog niveau. Laat het duidelijk zijn, fijnproevers vinden al eeuwenlang de weg naar Brugge.

Uw congres, seminarie of incentive kruiden met een culinaire toets?

Welkom fijnproevers!

Afbeeldingen

Deze website maakt gebruik van cookies. Door op 'OK' te klikken of verder te surfen op deze website, verklaart u akkoord te zijn met deze cookies. Klik op 'Meer info' indien u meer wilt weten over het gebruik van cookies. OK Meer info