Overslaan en naar de inhoud gaan
Provinciaal Hof

  • Van Waterhalle tot Provinciaal Hof
Je vergadert niet alleen in een werelderfgoedstad, maar pal in het centrum van de stad waarbij alles op wandelafstand bereikbaar is. Vergaderen kan hier in een prachtige historische setting.  Het Provinciaal Hof werd gebouwd op de plaats waar meer dan 500 jaar het gotische pakhuis 'de Waterhalle' stond, waar schepen hun waren konden lossen en laden. Brugge groeide uit tot één van de belangrijkste handelscentra van Europa, met de Waterhalle als één van de zeven wonderen van Brugge. 

  • Vergaderen in een uniek neogotisch pand
De verbeelding spat van de muren, hier ervaar je een unieke erfgoedbeleving die je meeting meteen naar een hoger niveau tilt. Het Provinciaal Hof is een bijzonder neogotisch gesamtkunstwerk waarbij het interieur rijkelijk werd voorzien van wapenschilden, glasramen, beelden… die refereren aan het verleden van de stad, de regio en aan de bestuurlijke functie van het gebouw. 
De maximumcapaciteit van de plenaire raadzaal is 220 personen volgens het driestoelenprincipe, er zijn 4 break-outrooms die ook apart als vergaderzaal kunnen gehuurd worden, variërend van 20 tot max. 100 personen in theateropstelling. 
De verhuring is voorzien vanaf najaar 2024. De werken vormen het Provinciaal Hof om tot een kwaliteitsvolle meetinglocatie volgens internationale standaarden. 

  • Van gesloten erfgoed naar een open huis
Het Provinciaal Hof wordt momenteel gerestaureerd. De werken vormen het Provinciaal Hof om tot een open huis voor alle West-Vlamingen en bezoekers van buiten de provincie. Het kloppend hart van het Provinciaal Hof is het gebouw zelf: je zal dit prachtige neogotische pand vrij kunnen ontdekken via een individueel aanbod of via gegidste rondleidingen. Het wordt een verrassende toegangspoort tot de regio West-Vlaanderen: een plek waar inspiratie centraal staat. Bezoekers kunnen er even vertoeven, een koffie drinken of zich laten verrassen door het aanbod in de Hofwinkel.Capaciteit

Daglicht

Ja

Oppervlakte

161

Hoogte

11

Theaterstijl

100

Schoolstijl

0

U-vorm

40

Receptie

0

Diner

0

Voorzieningen

Andere voorzieningen

Wifi (gratis)

Locatie

Markt 3, 8000 Brugge

Openen in Google Maps

Dichtstbijzijnde treinstation:
Station Brugge

Provinciaal Hof

Markt 3, 8000 Brugge

Sfeerbeelden