Overslaan en naar de inhoud gaan
Provinciaal Hof

  • Van Waterhalle tot Provinciaal Hof
U vergadert niet alleen in een werelderfgoedstad, maar pal in het centrum van de stad waarbij alles op wandelafstand bereikbaar is. Vergaderen kan hier in een prachtige historische setting.  Het Provinciaal Hof werd gebouwd op de plaats waar meer dan 500 jaar het gotische pakhuis 'de Waterhalle' stond, waar schepen hun waren konden lossen en laden. Brugge groeide uit tot één van de belangrijkste handelscentra van Europa, met de Waterhalle als één van de zeven wonderen van Brugge. 

  • Vergaderen in een uniek neogotisch pand
De verbeelding spat van de muren, hier ervaart u een unieke erfgoedbeleving die uw meeting meteen naar een hoger niveau tilt. Het Provinciaal Hof is een bijzonder neogotisch gesamtkunstwerk waarbij het interieur rijkelijk werd voorzien van wapenschilden, glasramen, beelden… die refereren aan het verleden van de stad, de regio en aan de bestuurlijke functie van het gebouw. 
De maximumcapaciteit van de plenaire raadzaal is 220 personen volgens het driestoelenprincipe, er zijn 4 break-outrooms die ook apart als vergaderzaal kunnen gehuurd worden, variërend van 20 tot max. 100 personen in theateropstelling. 
De verhuring is voorzien vanaf najaar 2024. De werken vormen het Provinciaal Hof om tot een kwaliteitsvolle meetinglocatie volgens internationale standaarden. 

  • Van gesloten erfgoed naar een open huis
Het Provinciaal Hof wordt momenteel gerestaureerd. De werken vormen het Provinciaal Hof om tot een open huis voor alle West-Vlamingen en bezoekers van buiten de provincie. Het kloppend hart van het Provinciaal Hof is het gebouw zelf: u zal dit prachtige neogotische pand vrij kunnen ontdekken via een individueel aanbod of via gegidste rondleidingen. Het wordt een verrassende toegangspoort tot de regio West-Vlaanderen: een plek waar inspiratie centraal staat. Bezoekers kunnen er even vertoeven, een koffie drinken of zich laten verrassen door het aanbod in de Hofwinkel.Capaciteit

Door de eeuwen heen werd de oostzijde van de Markt gesierd door drie iconische gebouwen: het gotische pakhuis Waterhalle (13de t/m 18de eeuw), een monumentaal neoclassicistisch huizencomplex (18de en 19de eeuw) en uiteindelijk het huidige driedelige neogotische complex (vanaf 1878) met centraal het indrukwekkende Provinciaal Hof. Hier vond tot in 1999 de provincieraad plaats, maar ook vandaag is het Provinciaal Hof nog steeds zeer belangrijk voor de provincie West-Vlaanderen, Brugge en haar inwoners. Momenteel wordt het Provinciaal Hof door een grondige restauratie en renovatie omgevormd tot een open huis van het West-Vlaams provinciebestuur, waar iedereen welkom is om zomaar eens binnen te lopen. Het wordt niet alleen een imposante, maar ook een verrassende toegangspoort tot het vele moois dat West-Vlaanderen te bieden heeft. Tijdens uw bezoek zult u niet alleen de provincie waarvan Brugge de hoofdstad is, beter leren kennen, maar ook de rijke geschiedenis van het gebouw zelf.  Benieuwd hoe het er aan toe gaat tijdens zo’n restauratie? Online, via Facebook of Instagram kunt u de laatste updates en toekomstplannen volgen! 

Daglicht

Ja

Oppervlakte

90 m2

Hoogte

11 m

Theaterstijl

80

Schoolstijl

0

U-vorm

40

Receptie

0

Diner

0

Voorzieningen

Andere voorzieningen

Wifi (gratis)

Locatie

Markt 3, 8000 Brugge

Openen in Google Maps

Dichtstbijzijnde treinstation:
Station Brugge

Provinciaal Hof

Markt 3, 8000 Brugge

Sfeerbeelden

Vaak gecombineerd met

Facade van hotel Novotel

Novotel Brugge Centrum

Ontdek de rijke geschiedenis van Brugge, ontspan in comfortabel en familievriendelijk Novotel Brugge Centrum. Dankzij de locatie en...
Katelijnestraat 65B, 8000 Brugge
Lees meer