Overslaan en naar de inhoud gaan
Oud Sint-Janshospitaal

De zorgsector in Brugge en de regio rond de stad is een stille economische kracht en een bron van welzijn. De medische sector stelt 21.413 arbeidskrachten te werk (*). De teller voor stad Brugge zelf stond op 31/12/2020 al op 13.965 loontrekkenden in de zorgsector. Bovendien is de sector in volle evolutie: de ontwikkeling van medische apps en nieuwe technologieën doen de streek bruisen van bedrijvigheid.

Waarom een medisch congres in Brugge?

Brugge heeft heel wat te bieden op vlak van gezondheidszorg. Ziekenhuizen AZ Sint-Jan Brugge-Oostende en AZ Sint-Lucas hebben een internationale reputatie op vlak van kennis en expertise. Denk aan neonatologie, kankerbehandeling en robotchirurgie. Het AZ Sint-Jan is bovendien de grootste werkgever in de gezondheidszorg in West-Vlaanderen.

De aanwezigheid van deze medische activiteiten trekt tal van belangrijke spelers in de medische sector aan. Van onderwijsinstellingen zoals Howest tot innovatieve bedrijven. Zo opende de KU Leuven in 2017 nog een nieuwe campus voor studenten revalidatiewetenschappen en kinesitherapie in Brugge.

Uw medisch congres in Brugge?

Het spreekt voor zich dat een middeleeuwse stad zoals Brugge ook op vlak van gezondheidszorg een traditie kent die ver teruggaat in de tijd. Zo vindt u in de historische binnenstad een uniek 12de -eeuws hospitaal dat vandaag is ingericht als congrescentrum. Het is de ideale gelegenheid om historiek en innovatie met elkaar te verbinden.

Stad Brugge is trotse gaststad voor gerenommeerde internationale congressen.

Contact us

Wij staan voor u klaar

Toon uw genodigden de medische troeven van Brugge. We geven u vrijblijvend advies. 

(*) Bron: POM West Flanders

Cijfers "menselijke gezondheidszorg, maatschappelijke dienstverlening en sociale economie". 
Randinformatie 
Afbakening zorgsector: nace 86-88