Overslaan en naar de inhoud gaan
_JAN9192-bewerkt©jandarthet.jpg

Al in de vroege middeleeuwen was Brugge de belangrijkste zeehaven van Europa. Dat is vandaag niet anders. De nieuwe fusiehaven Port of Antwerp-Bruges groeide ondertussen uit tot de op 1 na grootste in Europa.

Port of Antwerp-Bruges: prominente toegangspoort tot Europese markten

Een moderne infrastructuur voor een efficiënte behandeling van de nieuwste en grootste roro- en containerschepen maakt het platform Zeebrugge een belangrijke logistieke draaischijf. Gestage groei bracht de haven tot een goederenoverslag van 55 miljoen ton in 2022, waarvan ongeveer 65 procent trailers of containers zijn. Jaarlijks meren bijna 10.000 schepen aan in Zeebrugge.

De haven verscheept elk jaar bijna 3 miljoen nieuwe auto’s. Dat maakt het de grootste autohaven ter wereld. Ook voor de energievoorziening is Zeebrugge van cruciaal belang. U vindt hier aardgasterminals van Fluxys, Gassco en Interconnector.

Geliefde thuishaven van grote merken

De strategische ligging en logistieke organisatie van de haven (lijndiensten per schip, spoor of binnenvaart) overtuigen steeds meer bedrijven om hun distributie in Zeebrugge te centraliseren. Bekende voorbeelden zijn de autoterminal van Toyota, het distributiecentrum van Bridgestone en de papierterminal van StoraEnso. Uiteraard zijn ook de vele connecties met het Verenigd Koninkrijk een troef.

Uw congres in havengebied?

Kiest u, net als de organisatoren van Greenport Congress & Cruise, Zeebrugge als locatie van uw volgende congres? In de ABC-terminal worden u en uw genodigden in stijl ontvangen. Er zijn bovendien nog heel wat interessante locaties in en rond de haven. Meer weten over het organiseren van uw professionele evenement in Zeebrugge? Visit Bruges Convention Bureau geeft u vrijblijvend advies.

Contact us

Wij staan voor u klaar

Ontdek wat de haven voor u in petto heeft