Overslaan en naar de inhoud gaan
ICT

Vernieuwing en technologische vooruitgang zijn Brugge niet vreemd. De stad kent een lange traditie van over de grenzen heen kijken om een creatieve samenleving op te bouwen. Daarbij stimuleren we dynamisch ondernemerschap en dat werpt zijn vruchten af. Een gevarieerd en dynamisch zakelijk ecosysteem, ICT, slimme activiteiten en innovatie onder andere op vlak van mobiliteit spelen een belangrijke economische rol.

De ICT sector in cijfers

De ICT-sector in stad Brugge telde 799 loontrekkenden, ofwel 10,8 % van het totale aantal loontrekkenden in West-Vlaanderen (7.367 loontrekkenden) binnen de ICT-sector (cijfers van eind 2020) (*).

mechatronica - KU Leuven

Hoogstaand onderwijs als motor van innovatie

KU Leuven richtte in Brugge een gloednieuwe campus op voor studenten industriële wetenschappen, revalidatiewetenschappen en kinesitherapie. Ook Hogeschool West-Vlaanderen (Howest) en Hogeschool Vives hebben campussen in Brugge. Samen focussen ze op innovatief en creatief onderwijs en op kwalitatief onderzoek. Door de krachten te bundelen met enkele vooraanstaande informaticabedrijven nemen ze bovendien een voortrekkersrol op.

Brugge.inc

 

Brugge.inc ontketent de economische kracht van de Brugse regio en reikt ondernemers handvaten aan om innovatieve ideeën succesvol uit te broeden. Deze incubator werd in november 2020 opgericht door Stad Brugge, Voka West-Vlaanderen en POM West-Vlaanderen. De partners streven naar enkele belangrijke doelen:

  • Mensen met ondernemersbloed maximaal ondersteunen om hun ambities te realiseren.
  • De Brugse regio in binnen- en buitenland op de kaart zetten als hub voor ondernemers.
  • Het ecosysteem verder laten groeien en bloeien door start-ups, scale-ups, corporates, kennisinstellingen en overheid samen te brengen.

Enkele voorbeelden van ICT-congressen in Brugge

Contact us

Wij staan voor u klaar

Met vrijblijvend advies bij de organisatie van uw ICT-congres

(*) Bron: POM West-Vlaanderen 

Randinformatie

Afbakening ICT-sector: nace 26.1, 26.2, 26.3, 26.4, 26.8, 46.5, 58.2, 61, 62, 63.1, 95.1