Overslaan en naar de inhoud gaan
211018_JAN0271©jandarthet.jpg

Brugge is de ideale bestemming voor een citytrip. De stad duikt regelmatig op in top-10-lijstjes van absolute must-sees. Zo scoorde Brugge in 2023 een 8ste plaats in de categorie ‘small cities world’ in de prestigieuze Condé Nast Traveler’s 2023 Reader’s Choice Awards. De door UNESCO als werelderfgoed erkende binnenstad en de indrukwekkende collecties van Vlaamse Meesters spreken bezoekers aan van over de hele wereld.

Toerisme als motor voor de economie

Het toerisme is een belangrijke economische pijler voor de stad. Jaarlijks zakken gemiddeld 8,3 miljoen bezoekers af naar Brugge. Zij boeken ongeveer 1,8 miljoen overnachtingen in 3.738 hotelkamers. De lokale horeca legt hen graag in de watten. Het toerisme stelt zo’n 6.000 personen te werk.

Troeven voor het zakelijke segment

Ook voor residentiële meetings, incentives en congressen is Brugge een gedroomde locatie. Het unieke erfgoed maakt een zakelijk bezoek in de stad memorabel. In 2019 bedroegen de residentiële seminaries 10% van alle overnachtingen (*). We koesteren gezonde groeiambities binnen dit segment. Daar dragen de nieuwe business locaties ongetwijfeld aan bij.

Flanders Heritage Venues 2.0

Bent u op zoek naar een erfgoedlocatie of een venue met een unieke impact? Toerisme Vlaanderen ondersteunt en ontwikkelt een bijzonder netwerk van venues in erfgoedlocaties onder de noemer ‘Flanders Heritage Venues 2.0’. Deze locaties doorstonden met succes een grondige kwaliteitsaudit en werden beoordeeld op criteria zoals duurzaamheid, beleving, toegankelijkheid, digitalisatie en welzijn. Brugge telt vijf van deze unieke locaties: BMCC, Concertgebouw Brugge, Provinciaal HofLa Brugeoise en de Heilige Magdalenakerk.

Nieuwe locaties in de kijker

Brugge is volop in beweging. Bewijs hiervan weerspiegelt zich in enkele nieuwe projecten die reeds gerealiseerd zijn of op til staan. 

BMCC © Jan Darthet
Beurs, Meeting & Congrescentrum, vergaderzaal Visit Bruges | Jan Darthet

Bruges Meeting & Convention Centre

Sinds december 2021 is het nieuwe Beurs-, Meeting- en Congrescentrum geopend. Daarmee wil de stad nog meer inzetten op residentiële meetings en congressen. Het moderne gebouw heeft 4.500 m² beursoppervlakte, waaronder een congrescentrum met een maximumcapaciteit van 516 personen.

Met het historische centrum, het kunstpatrimonium en deze toegespitste structuur is Brugge de ideale locatie voor uw congres. Visit Bruges Convention Bureau geeft u graag vrijblijvende info en advies.

Provinciaal Hof Brugge

Het Provinciaal Hof is een neogotisch gebouw op de Grote Markt. Het werd gebouwd op de plaats van de vroegere Waterhalle, waar schepen hun waren laadden en losten. Het heeft een rijk verleden en een bijzondere uitstraling. Als unieke erfgoedlocatie in het hart van Brugge moet het Provinciaal Hof een katalysator worden voor business, events en congressen. 

TB_BG_0553.JPG
Provinciaal Hof, Markt, Brugge Visit Bruges

Het Provinciaal Hof werd volledig gerenoveerd. De werken vormden deze unieke Flanders Heritage Venue om tot een kwaliteitsvolle meetinglocatie volgens internationale standaarden. Zo zijn 3 nieuwe liften geïnstalleerd die de toegankelijkheid verhogen en duurzame ingrepen zoals het moderniseren van de verlichting en vloerverwarming. De maximumcapaciteit is 220 personen volgens het driestoelenprincipe. Er zijn 4 break-out-rooms die ook apart als vergaderzaal kunnen gehuurd worden, met een capaciteit variërend van 20 tot max. 100 personen in theateropstelling. Ontdekt u ook hoe de bijzondere erfgoedbeleving uw meeting naar een hoger niveau tilt?

Tentoonstellingsruimte BRUSK

Musea Brugge toont kunst en erfgoed van absolute wereldklasse op 13 locaties in de binnenstad.

In het hart van de Brugse binnenstad bouwt Musea Brugge aan de toekomst. Met de nieuwe tentoonstellingshal BRUSK, het onderzoekscentrum BRON, de renovatie van het Groeningemuseum en de aanleg van een nieuw park in het midden van het Brugse Museumkwartier investeert Musea Brugge in een inspirerende en bruisende kunstsite. Een ambitieus museumproject dat doet dromen van spraakmakende tentoonstellingen, een dynamische ontmoetingsplek en een groen museumpark.

BRUSK wordt een nieuwe culturele plek voor tentoonstellingen met internationale uitstraling. Een state-of-the-artmuseumgebouw dat integrale duurzaamheid, architecturale vernieuwing en harmonie vooropstelt. In BRUSK zal Musea Brugge elk jaar minimaal vijf steengoede, innovatieve en actuele tentoonstellingen over oude, moderne en hedendaagse kunst organiseren. Tentoonstellingen die de schitterende en eeuwenoude collecties van Musea Brugge verbinden met nieuwe, verrassende verhalen. Geplande opening: 2025.

Ook voor bedrijven zal BRUSK heel wat mogelijkheden bieden. De tentoonstellingshal is een originele en inspirerende locatie voor bedrijfsuitstappen, maar ook voor conferenties en opleidingsdagen. Dankzij de grote foyer, het auditorium, de ateliers en de horeca-mogelijkheden is BRUSK de ideale eventlocatie.

Vlot bereikbaar

Bovendien zijn er veel mogelijkheden om naar Brugge af te zakken. Rechtstreekse verbindingen met trein en bus vanuit de belangrijkste transporthubs en verschillende andere Europese steden maken het mogelijk om vlot de stad in en uit te reizen.

Contact us

Wij staan voor u klaar

Zet onze toeristische troeven in en maak uw event memorabel

(*) Bron: FOD cijfers (Brugge, excl. Zeebrugge!)