Overslaan en naar de inhoud gaan

Brugge is dé bestemming bij uitstek voor wie op zoek is naar erfgoed, kwaliteit, duurzaamheid en innovatie. De UNESCO Werelderfgoedstad streeft in de samenwerking met haar partners naar deze criteria.

Flanders Heritage Venues 2.0

Bent u op zoek naar een erfgoedlocatie of een venue met een unieke impact? Toerisme Vlaanderen ondersteunt en ontwikkelt een bijzonder netwerk van venues in erfgoedlocaties onder de noemer ‘Flanders Heritage Venues 2.0’. Deze locaties doorstonden met succes een grondige kwaliteitsaudit en werden beoordeeld op criteria zoals duurzaamheid, beleving, toegankelijkheid, digitalisatie en welzijn.

220615_JAN8629©jandarthet.jpg
BMCC Bruges Meeting and Convention Centre BRUGGE

Beurs-, Meeting- en Congrescentrum

Het BMCC is de ideale locatie voor bijzondere events, congressen en beurzen. Stad Brugge wil hiermee inspelen op de toenemende vraag naar multidisciplinaire en hybride mogelijkheden in een hypermodern gebouw. Een beursoppervlakte van 4.423 m² en een opdeelbare plenaire zaal voor 514 personen behoren tot de vele faciliteiten van dit nieuwe pareltje. Wist u trouwens dat BMCC zowel houder is van het duurzaamheidslabel Green Key als het toegankelijkheidslabel M+?

BMCC
210811_JAN8993-bewerkt©jandarthet.jpg
't Zand met Concertgebouw Visit Bruges | Jan Darthet

Concertgebouw Brugge

Het Concertgebouw omschrijft zich best als ‘The perfect scene for your event’: state-of-the-art infrastructuur en unieke architectuur maken ook van deze venue een perfecte Flanders Heritage Venue. Door de link te maken met kunst en de eigen artistieke programmatie die tot over de landsgrenzen gekend is, krijgen congressen, meetings, seminaries, vergaderingen, bedrijfsevenementen of feesten net dat tikkeltje meer beleving en impact.

Concertgebouw Brugge
La Brugeoise
La Brugeoise La Brugeoise

La Brugeoise

Een unieke industriële event- en meeting locatie van begin 20ste eeuw waar de aanwezigen telkens vol verwondering binnenkomen, kunnen deelnemen aan binnen- of buitenactiviteiten én meestal het event afsluiten met een slotfeest en culinaire beleving.

La Brugeoise
220412_JAN3095©jandarthet.jpg
Markt Brugge

Provinciaal Hof

Vanaf 2024 kan u ook het Provinciaal Hof huren voor uw congres of event. Momenteel wordt deze inspirerende plek volop gerestaureerd. Door nieuwe technologie toe te voegen aan dit historische icoon wordt het Provinciaal Hof een katalysator voor business, events en congressen.

Provinciaal Hof

Locaties met Green Key Label

Green Key is het grootste duurzaamheidslabel voor de toeristische en recreatieve sector van Vlaanderen en wordt gecoördineerd door GoodPlanet Belgium, met de steun van Toerisme Vlaanderen. De Green Key-houders worden erkend voor hun inspanningen op het vlak van duurzaam en verantwoord ondernemen. Zo houden ze hun ecologische voetafdruk laag dankzij energie- en waterbesparende maatregelen, bieden ze bij het ontbijt lokale, biologische en/of vegetarische opties aan, vermijden ze wegwerpverpakkingen en poetsen ze met ecologische producten.

Maar liefst 11 locaties in Brugge beschikken over het Green Key Label. Volgende Mice locaties zijn trotse houder van het label: Martin’s Brugge, Martin’s RelaisCrowne Plaza BruggeEco Fevery HotelRelais et Chateaux Hotel HeritageNH BruggeRadisson Blu Brugge, Ibis Styles Zeebrugge en BMCC