Overslaan en naar de inhoud gaan
ABC-Toren

Op 15 juni 2018 werd de nagelnieuwe ABC-toren feestelijk geopend. De toren is een toegangspoort om cruisepassagiers Brugge, maar ook Vlaanderen of verder gelegen culturele centra, te laten ontdekken. De ABC-toren is evenwel veel meer dan alleen maar een cruiseterminal of een kantoorgebouw. Het gebouw is een polyvalent gebouw, met diverse functies.

Op niet-cruisedagen wordt de open ruimte van de 1e verdieping gebruikt voor de organisatie van recepties, tentoonstellingen, conferenties of andere evenementen. 

Er is ruimte voor catering en de grote loungeruimte kan met een mobiele scheidingswand opgedeeld worden in 2 aparte zalen. De maximale capaciteit van de 1e verdieping bedraagt 499 personen. De ABC-toren heeft nog een parel in petto. Op de 7de verdieping is het bezoekerscentrum van het Havenbestuur ondergebracht. Het bezoekerscentrum is een cruciale functie van het havenbestuur omdat het de haven moet uitdragen aan het brede publiek. Concreet is er op deze verdieping een projectiezaal waar de nieuwe havenfilm op 3 schermen met een totale breedte van 12 m wordt getoond en de bezoekers letterlijk in de havensfeer worden ondergedompeld. Het gaat hier over een belevingsruimte.Er is tevens een terras met een panoramisch zicht op de zee, de haven, het dorp Zeebrugge, de kust en de polders.

Capaciteit

Daglicht

Ja

Oppervlakte

75

Hoogte

0

Theaterstijl

0

Schoolstijl

0

U-vorm

0

Receptie

0

Diner

0

Locatie

Rederskaai 60, 8380 Brugge

Openen in Google Maps
ABC-Toren

Rederskaai 60, 8380 Brugge

Sfeerbeelden